vineri, noiembrie 04, 2005

Abuz conform Legii 272/2004 - Drepturile Copilului?

"...Un fenomen interesant care se produce in ultimii ani, datorat influentei tot mai marcante a religiei asupra indivizilor, este perceptia ateismului sub semnul demonismului si a stigmei. Elevii cu convingeri ateiste sint perceputi ca o specie de “ciudati”. Sethy este eleva in clasa a XII-a la un liceu din Botosani. La inceputul anului s-a hotarit sa nu mai frecventeze orele de religie.

Ea a intrebat-o pe profesoara de religie ce materii poate studia in locul acestei discipline. “Profesoara m-a intrebat de ce ma intereseaza asta si eu i-am raspuns ca sint atee. Atunci a inceput sa rida si a fost imediat urmata de restul colegilor mei. M-a umilit in fata clasei, ma intreba ironic cum de eu pot sa fiu atee si restul clasei nu... M-am simtit foarte prost”, spune Sethy.

Datorita birocratiei sau, pur si simplu, de dragul evitarii unor complicatii, profesoara
i-a incheiat finalmente situatia cu 7,5. Alt caz povestit de Sethy este al unui coleg care “a scris o povestioara in care isi batea joc de Biblie si era sa fie exmatriculat”...."

-acum un an în Evenimentul Zilei



P.S. Articolul de mai sus exemplifică discuţia despre diacritice?! :->
Nu-i penibil să fii virulent în articole scrise ciudat? Dar nu comentaţi aici P.S.-ul, dacă totuşi vreţi, daţi click pe "diacritice"

3 comentarii:

  1. Se pare ca asemenea profesori nu mai au ce cauta nici chiar in scolile din Romania. Batjocora la care esti expus mereu e una din cauzele emigratiei. Cred ca fata nu era atee, nu mai avea chef sa aibe de a face cu scarba de profa. Ca trimisa a bisericii profesoara a ajutat-o pe fata sa considere daca nu e mai bine atee.
    Trist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Profesoara nu este trimisa a bisericii! Nu este trimisa nimanui, este angajata statului, nu a BOR, iar datoria ei este sa informeze elevii, nu sa ii indoctrineze. Este o mare rusine ca in prezent in Romania se preda in scoli "religie" si nu "cultura religioasa"

    RăspundețiȘtergere
  3. Profesoara nu e trimisa Bisericii? Partial adevarat. Daca nu ai idee ce e aia "Biserica". Biserica este totalitatea celor care cred in Hristos. In cazul de fata totalitatea celor care sunt ortodocsi. Asa ca cel putin astfel profesoara e trimisa Bisericii. Dar si altfel pentru ca are studii de teologie.
    Dar fie ca Stefan, fie trimisa statului.
    Ce organizatie are cei mai multi platitori de impozite? Nu cumva Biserica Ortodoxa? Si daca mai adaugi celelalte culte crestine, impozitele incasate de la altii sunt ca inexistente.
    Mai sa fie! Doar crestinii sa nu aibe nici un drept de la cei pe care ii platesc?!
    Asa ca trimisa oricui ar fi profesoara in cauza e platita de Biserica ( nu de cler) cum crede Stefan in confuzia lui semidocta.
    Iar profesoara in cauza e cel putin o corigenta si nevrednica de inaltimea misiunii sale.
    Stefan scrie: "Este o mare rusine ca in prezent in Romania se preda in scoli "religie" si nu "cultura religioasa""
    Iar eu ma mir ce-i aia cultura religioasa si de ce copiii platitorilor de impozite ortodocsi nu au dreptul sa directioneze o parte din banii incredintati statului catre o mai buna formare religioasa a copiilor proprii.

    RăspundețiȘtergere